DOLAR
19,0855
EURO
20,5469
ALTIN
1.209,32
BIST
5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
9°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Türkiye’de üretilen yapay kalp ABD’de tanıtıldı

Türk bilim insanlarının vasküler alanda geliştirdiği ”Invamed ve RD Global” markalı tıbbi aygıtlar, New York’ta bu yıl 46’ncısı düzenlenen ve …

15.08.2022 20:40
0
A+
A-

Türk bilim insanlarının vasküler alanda geliştirdiği ”Invamed ve RD Global” markalı tıbbi aygıtlar, New York’ta bu yıl 46’ncısı düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden 70’ten fazla firmadan 4 bin 500 civarında kişinin katıldığı Veith Sempozyumu’nda görücüye çıktı. 

 

 

Türkiye Sıhhat Federasyonu Lideri Raşit Dinç, sempozyumda tanıtılan Türk aygıtları hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu. 

Bu sempozyuma özelikle Türkiye’de üretilen tıbbi aygıtların damga vurduğunu söyleyen Dinç, “Türkiye’de her geçen gün biraz daha âlâ şeyler yapılıyor. Bundan 10 yıl evvel sempozyuma geldiğimiz vakit ‘Türkler Behçet hastalığını buldu lakin tahlilini bulamadı’ diyorlardı. Şu an Türkiye, ürettiği yapay kalp aygıtını varis ameliyatlarında kullanılan ‘Turkish glue’ ve damar robotlarını konuşuyor.” dedi.

 

 

“TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN YERLİ VE ULUSAL AYGITLARIN 60’IN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACATI VAR”

2019%2FKasim%2F20191120 2 39425024 49626291

Damar robotlarıyla artık kasık damarlarından girip kalp damarlarının açılabildiğini ve Türkiye’de beyinden pıhtı çıkaran tıbbi aygıtlar üretildiğini anlatan Dinç, şunları söyledi:

”Bugün Türkiye’de üretilen yerli ve ulusal aygıtların 60’ın üzerinde ülkeye ihracatı var, önümüzdeki yıl inşallah Amerika’ya da başlayacağız ve şu an bu sempozyum vasıtasıyla 100’ün üzerinde ülkeden bilhassa de damar cerrahları tıbbi aygıtlarımız ile tanıştı. Aygıtlar çok önemli beğeni aldı.”

Sempozyuma son beş yıldır katıldıklarını belirten Dinç, şunları kaydetti:

”Bugüne kadar yalnızca davet ediliyorduk, şu an 20’nin üzerinde Türk hekimi bu kongrede konuşmacı, dünyanın en büyük vasküler toplantısında Türk doktorlar Türkiye’de üretilen aygıtları anlatıyor. Gayemiz 2023 yılında bu sempozyumu artık Türkiye’de yapabilmek. Buralardaki cerrahları Türkiye’ye getireceğiz, hem sıhhat turizmi açısından hem Türkiye’nin yerli ve ulusal aygıtlarına katkısı açısından sempozyumun Türkiye’de yapılmasını istiyoruz. Artık yapay kalbi konuşuyoruz ve amacımız Türkiye’de üretilen cihazımızı tüm dünyaya tanıtabilmek.”

“TÜRKİYE’DE VASKÜLER HASTALIKLAR HER GEÇEN GÜN DAHA GÜZEL TEDAVİ EDİLİYOR”

Veith Sempozyumu’na ismini veren damar cerrahisinin önde gelen isimlerinden Amerikalı Dr. Frank J. Veith ise her yıl yeni ve heyecan verici gelişmelerin ele alındığı toplantılara dünyanın birçok ülkesinden daha fazla iştirakçi beklediklerini söyledi.

Türkiye’de tıp alanındaki gelişmelere ait ise Veith, ”Türkiye gelişmiş, kusursuz bir ülke. Vasküler cerrahi, Türkiye’de yükselişte, vasküler hastalıklar her geçen gün daha âlâ tedavi ediliyor.” dedi. 

KAYNAK: AA
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.