DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

9 saatten fazla uyumak felç riskini artırıyor

Sonuçları “Neurology” mecmuasında yayımlanan araştırma çerçevesinde Çin’de yaşları ortalama 62 olan 31 bin 750 kişi incelendi.  Araştırmanın …

15.08.2022 23:20
0
A+
A-

Sonuçları “Neurology” mecmuasında yayımlanan araştırma çerçevesinde Çin’de yaşları ortalama 62 olan 31 bin 750 kişi incelendi. 

Araştırmanın başında, geçmişte felç ya da öteki büyük sıhhat sıkıntıları yaşamamış olan bu bireylerden geceleri en az 9 saat uyuyanlarda felç geçirme mümkünlüğünün, 8 saatten az uyuyanlara kıyasla yüzde 23 yükseldiği gözlendi.

Gün içinde nizamlı olarak 90 dakikadan fazla kestiren şahıslarda de en fazla bir saat kestirenler yahut gün içinde uyumayanlar ile kıyaslandığında felç geçirme riskinin yüzde 25 arttığı görüldü.

Araştırma ayrıyeten geceleri uzun saatler uyuyan, gün içinde de uzun müddet kestirenlerin felç geçirme mümkünlüğünün yüzde 85 yükseldiğini ortaya koydu.

Çalışma sırasında iştirakçilerin 6 yıl boyunca takip edildiği ve süreç içinde 1557’sinin felç geçirdiği belirtildi.

Huacong Üniversitesinde misyonlu bilim insanı Şiaomin Cang, gün içinde kestirme ve geceleri daha uzun saatler uyumanın, artan felç riskiyle bağı konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiğine işaret ederek geçmiş çalışmaların, uzun mühlet kestiren yahut uyuyanların kolesterol düzeylerinde istenmeyen değişiklere rastlandığını ve bel etraflarının genişlediğini ortaya koyduğunu hatırlattı.

Şiaomin, uzun mühlet kestirme ve uyumanın, felç riskini artıran hareketsiz bir hayatın göstergesi olabileceğini de kaydetti.

KAYNAK: AA
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.