DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Kedilere Gereğinden Fazla İlgi Gösteriyorsunuz

Evcil kedilerin evcil köpeklere oranla beşerler ortasındaki prestiji, daha çok sevgiden mahrum olmaları istikametindedir. Köpekler bizi sevgiyle …

14.08.2022 14:20
0
A+
A-

Evcil kedilerin evcil köpeklere oranla beşerler ortasındaki prestiji, daha çok sevgiden mahrum olmaları istikametindedir. Köpekler bizi sevgiyle kucaklarken kedilere yalnızca onların müsaade verdiği kadar ilgi ve sevgi gösterebiliriz.

Aslına bakarsanız bunun sebebi bilimsel olarak ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda kedilerin bu derece kendilerini sevgiden kaçırma eğiliminin sebebinin insanların onları haddinden fazla sevmesi ve ilgi göstermesi olduğu ortaya çıktı.

‘Tecrübeli kedi sahipleri’ bunu olağan insanlardan daha çok yapıyorlar

038c26b7a6deb8e34849833af531846511c1e6d6

Yapılan yeni araştırmada tanımadıkları üç kediyle her birine beşer dakika verilecek halde yaklaşık 120 istekli yer aldı. Her gönüllüden, kişiliklerini ve kedilerle olan tecrübelerini kıymetlendiren bir anketi evvelce doldurmaları istendi.

Kedilerin etraflarındaki hayvanları takip etmek yerine onlara yaklaşmalarına müsaade vermelerinin söylenmesinin yanı sıra deneye katılanlar, olağanda konutta sahip olabilecekleri kedilerle olduğu üzere deneydeki kedilerle etkileşime girmeye teşvik edildi.

3a1782cf579031a1826c7bd059cfe8366a4e7d32

Araştırmacılar, kendilerini kediler konusunda daha tecrübeli ve anlayışlı olarak kıymetlendiren şahısların, kedilere kuyruk, bacak, sırt ve karın bölgelerinden sevgi gösterdiğini gördüler. Bu bölgeler kedilerin tipik olarak sevilmeyi sevmediği bölgelerdir.

Bununla birlikte daha evvel kedi beslememiş insanların ise kedilere karşı daha temkinli yaklaştığı, hayvanın ona müsaade verdiği kadar sevgi ve ilgi gösterdiğini gözlemlediler. İki farklı cinsteki yaklaşıma kedilerin verdiği cevaplar ise iddia edebileceğiniz üzere oldu.

Serbest bırakılan kediler daha çok kendini sevdirirken sevgiye boğulan kediler ilgiden kaçıyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.