DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Zeytinli Rock Şenliği’nden İptal Kararıyla İlgili Açıklama

Türkiye’nin en büyük müzik şenliklerinden biri olan Zeytinli Rock Festivali, 2005 yılında bu yana düzenleniyor, ülke çapından binlerce genci ve …

12.08.2022 21:40
0
A+
A-

Türkiye’nin en büyük müzik şenliklerinden biri olan Zeytinli Rock Festivali, 2005 yılında bu yana düzenleniyor, ülke çapından binlerce genci ve birçok sanatçıyı bir ortaya getiriyordu. Lakin geçtiğimiz günlerde çıkan haberler, 17-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan aktifliğin ani bir kararla iptal edildiğini ortaya koymuştu.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamalarda Burhaniye’de düzenlenecek olan şenliğin iptaline neden olarak ‘kamu güvenliği ve sıhhati, toplumun huzuru ve etrafın korunması’ neden gösterilmişti. Bu karar, toplumsal medyanın gündemine oturarak birçok vatandaştan ve sanatkardan reaksiyon çekmişti.

İptal kararına yapılan itiraz reddedildi

8bc3ee39bfe07b1695f3f94b14af956881d50aa6

Etkinliği düzenleyen Milyon Üretim Tertip, şenliğin iptali sonrasında bu karara itiraz edeceğini resmi hesaplarından yaptığı açıklamalar ile duyurmuştu. Fakat bugün gelen bilgiler, Burhaniye Kaymakamlığı’na yapılan itirazın reddedildiğini ortaya koydu.

Zeytinli Rock Festivali’nden açıklama geldi

()

Bunun haberlerin akabinde Zeytinli Rock Şenliği, resmi Instagram hesabı üzerinden ‘Zeytinli Rock Şenliği hakkında kamuoyuna kıymetli duyuru’ tabirleri altında bir paylaşımda bulundu. Şenlik, yaptığı açıklamalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün, Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir kelamına yer verdi. Bunun sonrasında ise yaşananlar ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamanın birinci kısmında şenlikte yerli-yabancı toplam 70 kümenin katılacağı ve aktifliğin Burhaniye Belediyesi’nden 7 yıllığına kiralanan yerde yapılacağı belirtildi. Bunun akabinde da belediyeye, belediye liderine ve ilçe halkına teşekkür edildi. Devamında ise iptal kararı ile ilgili şu açıklamalar yer aldı:

 “Üzülerek söylüyoruz ki bölgeye ne üzere bir katkısı olduğunu anlamadığımız bir vakfın yaptığı davetin akabinde Balıkesir Valiliği ve Burhaniye Kaymakamlığı adeta baş başa verip bu sene şenliğin olmaması için ellerinden geleni yapmaya yemin etmişçesine davranmaya başladılar. Kimi tarikatların devlet kurumlarına şenliğin iptali için baskı yaptığına dair argümanları hiç ciddiye almamıştık. Lakin yaşadıklarımız bize söylenenlerin dedikodudan öte olduğunu düşündürmeye başladı.”

Açıklamanın devamında ise şenliğin binlerce şahsa istihdam yarattığı, bölge turizmine ve iktisadına de yadsınamaz bir katkı sağladığı belirtilerek şu sözler kullanıldı: “Binlerce şenlik iştirakçisinin bölgedeki otellere yaptıkları fiyatı ödenmiş rezervasyonların yaratacağı kaosu ve kuvvetli pandemi süreci sonrası iki yıldır dört gözle beklenen Zeytinli Rock Şenliği için stok yapan esnafın mağduriyetini düşünmeden alınan bu keyfi kararın kamuya rastgele bir yarar sağlamayacağı üzere bölge için telafisi güç ziyanlara sebep olacağı gün üzere ortadadır.

Festival için tüm yetkililer ile görüşüldüğü ve tüm çekincelere tahliller üretildiği de açıklamalar ortasında yer aldı. Şenlik alanını hiçbir telaşa mahal vermeyecek halde baştan dizayn etmek için uğraştıklarını söyleyen aktiflik yetkilileri, önceliklerinin her vakit yetkililerin telaşlarını gidermek olduğunu ekledi ve iptal kararı ile ilgili kaymakamlığa yaptıkları itiraz dilekçesine olumsuz karşılık aldıklarını söz etti.

Son olarak Zeytinli Rock Festivali’nin gençler için düzenlenen en uzun soluklu etkinliklerden biri olduğu vurgulayan açıklama şu tabirler ile bitirildi: “Gençlerimizden birkaç günlük memnunluğu esirgeyenler şunu asla unutmasın ki; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği gericiliğe ve karanlığa asla prim vermeyecektir.”  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.