DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ndayishimiye transferinde para Adil Gevrek’in şirketine geçti! Yeni Malatyaspor…

AJANSSPOR HABER Yeni Malatyaspor eski lideri Adil Gevrek’in devrindeki evraklar ortaya çıktı. Youssouf Ndayishimiye’nin Başakşehir’e …

28.10.2022 13:56
0
A+
A-

AJANSSPOR HABER

Yeni Malatyaspor eski lideri Adil Gevrek’in devrindeki evraklar ortaya çıktı. Youssouf Ndayishimiye’nin Başakşehir’e transferinde bir sonraki satıştan alınması gereken yüzde 20’lik hissenin 350 bin avro karşılığında Başakşehir’e verildiği ve bu paranın Gevrek’in iki şirketine aktarıldığı açıklandı.

Spor Toto 1’inci Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un 8 yıl boyunca başkanlığını sürdüren Adil Gevrek’le ilgili dokümanlar gün yüzüne çıkartıldı. Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, Gevrek devrine ilişkin birtakım mukavele ve dokümanları kamuoyuyla paylaştı. Yeşilova, “Bizden evvelki idare Youssouf Ndayishimiye’yi 2 milyon 150 bin avroya Başakşehir’e satışını yapmıştı. Ayrıyeten yapılan mukaveleye ikinci satışından kulübümüze yüzde 20’lik hisse kelam konusuydu. Bunu araştırdığımızda karşımıza çok garip olaylar çıktı. Bunun üzerine gideceğiz ve gereğini yapacağız” dedi.

1636367.jpg

Adil Gevrek idaresinin, Yousouf Ndayishimiye’nin satışı halinde kulübün kasasına girecek olan yüzde 20’lik hissenin 20 Ocak 2022 tarihinde 350 bin avro karşılığında Başakşehir Kulübü’ne devredildiğini açıklayan Yeşilova, “Bunun sanki kulübün mali açıdan sıkıntı durumda kaldığı için mi yapıldığı düşünürken ancak yeniden mali tabloları araştırdığımızda buradan gelen 350 bin avronun yalnızca 50 bin avrosu Bifouma’nın alacağı için çek karşılığında ödemesi yapılmış. Onun dışında 300 bin avro Provix ve Silver şirketlerine gönderilmiştir. Bu şirketlerin bir tanesi güvenlik şirketi, başkası de paklık şirketidir. Bu şirketler Adil Gevrek şahsına aittir. Hasebiyle bundan evvel düşündüğümüz yeterli niyetten maalesef mahrum formda artık bu olayı nasıl toparlarız, bunun hesabını nasıl sorarız? Bundan sonraki gündemimiz bu istikamette olacaktır. Zira bunun içinde zerre kadar güzel niyet göremiyoruz. Düzgün niyetten mahrum formda ve olabildiğince arka niyetle bu kulübe nasıl ziyan vereceklerinin hesapları içine düşmüşler” sözlerini kullandı.

‘GEVREK İDARESİNİN VİCDANINI SORGULUYORUM’

Yeni Malatyaspor’un hakkını savunmak için bütün araştırmaları titizlikle yaptıklarını aktaran Ramazan Yeşilova, Adil Gevrek’in pek profesyonel halde attığı her adımı hukukî sisteme dayatarak rastgele bir açık vermeden yaptığını paylaştı. Yeşilova, “Biz de hukuken ne yapılması gerekiyorsa bunun üzerine gideceğiz. Resmi olarak her şey kılıfına uydurulmuş ancak kıymetli olan şey şu; vicdan. Bizler bu kulübü yönetmeye geldiğimizde şeffaflıktan ve samimiyetten vurgu yaptık. Hasebiyle burada kaldığımız surece var gücümüzle bu kulübün menfaatlerini nasıl koruyabiliriz? Bu manada hangi takviyeleri sağlayabiliriz? Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam etti ve devam da edecek. Lakin Yeni Malatyaspor maçlarında bir simitçinin simit satarak bilet aldığı paraları kendi şirketlerinize aktarırsınız? Sonra bu kulübü 400 milyon TL üzere borç içerisinde bırakıp hiçbir şey yokmuş üzere mali kongrede nasıl kendisini paka çeker de gidersiniz? Bunun şaşkınlığı içindeyim. O denli zannediyorum ki kendi vicdanlarıyla ilgili önemli meseleleri var. Bu karakter sıkıntısıdır. Burada bir karakter yoksunluğu var. Şayet varsa onları karakterli bir duruşa davet ediyorum. Yalnızca Adil Gevrek’i değil, Adil Gevrek idaresinin vicdanını sorguluyorum” diye konuştu.

‘Yeşilova, eski idarenin arka niyetli adımlar attığını savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Youssouf Ndayishimiye’nin bugün satışı 8-10 milyon avro ortasında olduğu konuşuluyor. Biz Youssouf’un satışından gelecek olan yüzde 20 hisseyle Yeni Malatyaspor’un borç yükünü önemli oranda hafifletebilecek hatta bu dönemi borçsuz bir formda devam ettirebileceğimiz ortamın içine girecektik. Lakin bu hissenin satış tarihi bu hissenin karşılığında alınmış olan çekler ve bu çeklerin gönderilmiş olan firmalar dikkatimizi çekti. Kulübün mali yapısının çok problemli olduğu tarihlerde bu satışın yapılması ve satış yapıldıktan sonra kulübe o kadar çok ihtarın çekilmiş olması, işçi maaşlarının ödenmemiş olması, futbolcu ödemelerinin yapılmaması şayet bu satış bu kaynaklara aktarılmış olsaydı bugün tahminen de Adil Gevrek’i ayakta alkışlayacaktık. Ancak o kadar çok arka niyetli ve gideceğinin çok hesabını yaparak bu transferleri ve satışları yapmış ki bugün bir Malatyalı olarak üzülüyorum. Her şeyden evvel buradaki mahkemeleri boş verin, asıl mahkeme, Mahkemeyi Kübra’dır. Asıl mahkeme öteki dünyadadır. Bu kulübün bütün bu pahalarını hiç edip kendi menfaatlerini kendi şirketlerinin menfaatleri doğrultusunda bu kulübü borca koyup bir memleketin kulübünün geleceğiyle oynayacak kadar vicdansız ve maalesef karakter zayıflığı gösterebiliyorsanız o denli zannediyorum ki öteki dünyada da asıl mahkemede de bunun hesabıyla karşı karşıya kalacaksınız.”

1636366.jpg

‘SOYGUN BUNUNLA DA KALMIYOR’

Soygunun bununla da kalmadığını tabir eden Yeşilova, ”İstanbul’daki Yeni Malatyaspor Kulübümüzün ofisiyle ilgili yapılmış olan bir kira kontratı bulunuyor. Bu kira kontratı 2019 yılında yapılmış. Burada dikkat çeken nokta kira mukavelesinin yapılmış olduğu mülk Adil Gevrek idaresinde basın sözcülüğü vazifesini üstlenen Hakkı Çelikel’in eşine ilişkin. Bir yönetici sıfatında kendi mülkünüzü kulübe bir biçimde kiralıyorsunuz. Fakat yöneticisiniz. O vakit siz burada bir rant devşirme peşine düşmüşsünüz. Yönetici dediğiniz alacağının değil, vereceğinin hesabını yapandır. Bu kira mukavelesinde dikkat çeken olay da mali tabloda da belirtilmişti. İbra edilen kongrede İstanbul’daki ofislerin masrafı altında gösterilen sayı 835 bin TL. Bunların içinde aylık 20 bin TL kira bedeli var. 835 bin TL harcanan para karşılık iki tane 30 Mart 2022 ve 30 Nisan 2022 vadeli çek var. Bu çeklere karşılık bu çekler ödenmediği için kulüp tarafından ofise 835 bin TL harcama yapılmış. Bu harcama bu çekler (70 bin TL + 70 bin TL) karşılığında mülk sahibine bağışlanmış. Bu çekler ödenmediği içinde oradaki bütün demirbaşlar yapılmış olan bütün harcamalar anlaşılarak ve uzlaşılarak mülk sahibine bırakılmıştır. Ben artık tekrar kamuoyu huzurunda sesleniyorum. Şayet burası Adil beyin kendi şirketi olsaydı 140 bin TL kira borcu için 835 bin TL yapılmış bir harcamayı oraya bırakır mıydı? Bu kadar saf olduğunu düşünmüyorum. Ayrıyeten bu mülkün tapusunun Hakkı Çelikel’in bir aile bireyine ilişkin olduğunu görsem de bu ofisin Yeni Malatyaspor Kulübü’nün olduğunu düşünüyorum. En uygun niyetimle o ofisin bu kulübün haklarıyla alındığını düşünüyorum” halinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.